Groesbeek

 

 

 

 

Wandelen en fietsen

De omgeving Groesbeek leent zich uitstekend voor wandelen en fietsen. Door de heuvelachtige en bosrijke omgeving is er voor iedere wandelaar en fietser een uitdaging te vinden. Speciaal voor het 125 jarig bestaan van VVV Groesbeek hebben zij een prachtige route voor u samen gesteld.

Klik hier om naar de website van VVV Arnhem Nijmegen te gaan

 

Wijnvelden

Groesbeek heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied en mag zich met trots het wijndorp van Nederland noemen. Jaarlijks worden in Groesbeek de Nederlandse Wijnfeesten georganiseerd waar alle wijnkwekers en –liefhebbers samenkomen.

nederlandsewijnfeesten.nl

 

Afrika Museum

Het Afrika Museum is een museum over mensen, gevestigd in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Groesbeek. Het museum heeft een binnen- én een buitenmuseum. In het binnen museum zijn er traditionele Afrikaanse objecten te bewonderen. In het buitenmuseum komt men meer te weten over de traditionele architectuur van vijf volkeren uit de landen Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Speciaal voor kinderen is er ook een kinderbeeldenbos, vol dieren uit Afrikaanse mythen waar op geklommen en gespeeld kan worden.

afrikamuseum.nl

 

Bevrijdingsmuseum

In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Door middel van geuren, interactieve presentaties, diorama’s, modellen, originele films en geluidsfragmenten wordt de bevrijding op boeiende wijze verbeeld. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.

bevrijdingsmuseum.nl

 

 

 

Mookerheide

De Mookerheide is een prachtige heide gelegen bij Mook. Deze heide leent zich uitstekend voor wandelen en fietsen. U kunt verschillende routes bewandelen en fietsen en genieten van de prachtige natuur die de Mookerheide te bieden heeft.